Du er her

Udstillinger & Arrangementer

Vi har hele sommersæsonen en række udstillinger fra lokale stevnskunstnere i Fyrmesterboligen. Der er er gratis adgang.

I Stevns Kommune er der en lang række lokale udøvende kunstnere, der ønsker at udstille deres værker. Det gør de i den gamle fyrmesterbolig på grunden ved fyret. Der er ferniseringer ved de fleste udstillinger.

Datoerne for ferniseringerne kan du se under de enkelte udstillinger.

Østsjællands Museum har derudover opstillet en fast udstilling i boligen, der fortæller om Stevns Klint, dens geologi og historie.

Der er altid gratis adgang til udstillingerne og de er tilgængelige i Fyrcentrets åbningstider.

Udstillinger og arrangementer på Stevns Fyrcenter i 2016

Fold alle ud
 • 30. januar-21. februar: Torill Jakobsen og Karin Madsen

  Torill og Karin er to friske malerpiger, som fik mulighed for at udstille sammen på ”Kunstruten I Køge” i foråret 2015.

  På trods af forskelligheden i deres kunst er det to personer, der svinger godt og deres billeder harmonerer godt sammen ved fællesudstillinger.

  Det blev til yderlig en fællesudstilling på Skattecentret i Køge i sommeren 2015, og nu glæder de sig til at vise deres billeder i Fyrmesterboligen på Stevns.

  Der er fernisering d. 30. januar kl. 12.00, hvor Fyrcentret er vært ved et lille glas.

 • 27. februar-20. marts: Horisontens udstilling om Spor

  Horisonten STU's udstilling om Spor!

  Hvilke spor følger vi? Hvem har lavet de spor, vi følger? Hvor fører sporene os hen? Hvad er vi på sporet af? Hvilke spor sætter vi os?

  Udstillingen Spor er produceret af studerende på Horisonten STU i efteråret 2014, og bliver nu igen relevant ved en placering helt ude på kanten af Stevns Klint, hvor der er hentet inspiration og materialer til den oprindelige udstilling.

  De unge har arbejdet med mange forskellige fagligheder og mange forskellige former for kunst.

  Horisontens unge har besøgt 3 forskellige professionelle kunstnere på Stevns: Bo Karberg, Anette Sjølund og Sejer Folke. De studerende har hos kunstnerne arbejdet med formgivning vha. naturens egne materialer, forskellige former for maleri og med præcisionsarbejde og formgivning i eksempelvis kridtsten, som jo er et særligt kendetegn lige netop her, hvor STU Horisonten bor: på smukke Stevns.

 • 26. marts-17. april: Annette Sjølund og Ole Bach Sørensen

  Kunstnerparret Annette Sjølund og Ole Bach Sørensen udstiller deres værker på Stevns Fyrcenter.

  Annette Sjølund arbejder med motiver inspireret af organiske figurer, der er hentet i naturen . Træer, grene, former og farver fra  bla den stevnske natur, bliver til billeder, tegninger og keramik. Hun zoomer helt tæt på deres struktur og organisme - deres inderste opbygning bliver på den måde grundlaget for hendes kunst. 

  Ole Bach Sørensen arbejder med olie og akryl maleri på lærred såvel som på keramik. 
  Hans motivverden er figurativt. Ofte vil man kunne finde troldeagtige,  finurlige og humoristiske figurer i hans værker.

  Kom forbi til en lokal stærk kunstoplevelse, når Fyrmesterboligen på Stevns Fyrcenter lægger hus til  de to kunstneres flotte malerier.

  Fernisering vil være d. 26. marts kl. 12.00, hvor Stevns Fyrcenter er vært for et glas og lidt at spise.

  N.B På selve ferniseringsdagen vil der være en række keramiske værker på udstillingen - disse vil af sikkerhedshensyn ikke kunne ses efterfølgende.

    

 • 23. april-22. maj: Jens Peter Hallborg

  Gadekunst på Fyrcentret

  Jens Peter Halborg er autodidakt kunstner. Arbejder som eventkoordinator på Køge Handelsskole og kunstnerisk leder af Musikforeningen Bygningen i Køge.

  Han er mest drevet af det grafiske udtryk, bogstaver, tal,- og maler på stort set alt, et knækket skateboard eller en rusten metalplade.

  Maleriet får sit udtryk på alt det mulige, han finder på stranden, lossepladsen eller en byggeplads, og skal der absolut sættes ord på stilen, bliver det gadekunst.

  Det er det der kommer nedenfra og er en direkte modsætning til det elitære. Der er fuld knald på farverne,- ord, dyr, runer og symboler.

  Jens Peter Hallborg har tidligere udstillet på Holbæk Teater, Nordea Køge, Galleri Elmer Køge, Galleri Benmel Bornholm samt lavet udsmykningsarbejde og plakat til Odsherred Teater og meget andet.

 • 28. maj-26. juni: BGK og Køge Billedskole (AFLYST)

 • 2. juli-31. juli: Merete Hansen

  Anerkendte Merete Hansen på Stevns Fyrcenter

  Helt siden begyndelsen af Merete Hansens kunstneriske virke har portrættet, modelstudiet og opstillingen været de centrale omdrejningspunkter og er med tiden blevet suppleret med ko-kranie samt skibs- og havnemotiver. Inspireret af kubismens idéer om billedopbygning anvender hun de genkendelige motiver som byggesten, der med fri hånd skilles ad, brydes ned og bygges op igen i gennemarbejdede farveplaner og former.

  Det er især farveoplevelsen, som er billedets egentlige indhold. Ud af gråtoner og regnbueskalaens farver skaber Merete Hansen både rum og klang, og trods en forkærlighed for palettens mørkere nuancer er billederne langt fra dystre. De befinder sig snarere i skumringstimens halvlys, hvor farvernes fylde og glød bliver mere intense. Så mens motiverne i sig selv oftest er ganske udramatiske, åbenbarer de koloristiske og formmæssige forenklinger det fængslende i selv de mest dagligdags former.

  Merete Hansen har modtaget Georg Jensens Sølvsmedies Kunstnerpris (1959), Carlsons Pris (1962, 1966), Henry Heerups legat (1994) og Anne Marie Telmanyis Legat (2003). Hun er repræsenteret på Skive Kunstmuseum og Kunstmuseet Brundlund Slot, og hun har solgt værker til blandt andet Københavns Kunstforening, Århus Seminarium, Kunstakademiet, Den Kgl. Porcelænsfabrik, Københavns Kommunes Kulturfond og De Danske Spritfabrikker. Desuden har hun udført udsmykningsopgaver for Stevns Rådhus, Stevns Ungdomsskole og Nestlé i Danmark samt udsmykket Mælkegavlen i Nordre Frihavnsgade. Hun er medlem af Billedkunstnernes Forbund, Kunstnersamfundet og Corner (1993).

  På udstillingen i Fyrmesterboligen medbringer Merete Hansen for første gang malerier af Stevns Klint, som hun med store ærefrygt er gået i gang med at portrættere.

  Der er fernisering d. 2. juli kl. 12.00, hvor Stevns Kommune er vært ved et glas og lidt at spise.

 • 27. august kl. 09.00 - Stevns Veteran- og Familiemarch

  Veteran- og Familiemarch på Stevns Fyrcenter

   

 • 27. august-25. september: Rudy Hemmingsen

  Rudy Hemmingsen er på Stevns nok mest kendt for sine billeder af Stevns Klint. Han bor kun et par kridtkast fra klinten og er stort set hver eneste dag året rundt en tur ude i det miljø som han holder så meget af. Det er blevet til en lang række udstillinger og artikler samt ikke mindst en smuk bog om Stevns Klint. Så det er ikke uden grund, at en del af hans venner omtaler ham som klintekongen.

  Til den nye udstilling på Stevns Fyrcenter har Rudy dog valgt at bevæge sig lidt væk fra sit hjemmevante miljø ved klinten. Det sidste årstid har han arbejdet med en serie billeder som viser landskaberne og den flotte natur rundt om på Stevns.

  Du kan læse mere om Rudy på hans hjemmeside    www.galleri-rudyhemmingsen.dk

 • 1. oktober-23. oktober: Jan Winther Jensen

  Jeg en gård mig bygge vil // 135 Frøslev

  Udstillingen af Jan Winther Jensen på Stevns Fyrcenter bliver båret af to ben. Det ene ben er en serie malerier, inspireret af børnesangen ”Jeg en gård mig bygge vil” med tekst af Margrethe Marstrand. Denne enkle, lidt naive, tekst har inspireret Jan Winther Jensen til at lave en billedserie, som alle er malet med akryl på lærred. Sangens elementer bliver vendt og drejet, sat sammen på nye måder og tilsat et lille twist af Jans egen fantasi. Det skulle ikke undre, om der ikke også har sneget sig lidt holdning til dyrevelfærd, ind på nogle af billederne.

  Udstillingens andet ben er en serie tegninger, primært fra Frøslev og omegn.

  Hvor malerierne er lavet med en let holdning til, hvordan en ko ser ud, er tegningerne til gengæld tilnærmelsesvis naturalistiske. Serien bliver kaldt ”135 Frøslev” fordi når kunstneren sidder og tegner, er der 135 cm. fra terræn til øjeplan. Han sidder og tegner de grundlæggende former, direkte på stedet. Derefter bliver tegningerne bearbejdet færdige hjemme, med kaffekoppen indenfor rækkevidde. De er lavet med blyant og lidt kul på papir, og derefter indrammede.

 • 29. oktober-27. november - Conny Vies - Fortolkninger i Kalk

  Conny Viés på Stevns Fyrcenter

  Fortolkninger i kalk er en udstilling, der sætter fokus på Stevns - både kunstnerisk, geografisk og i forhold til materialevalg. Det er den Stevnske natur der fortolkes, og kalkens muligheder, der er det æstetisk fællestræk.

  Billedkunstner Conny Viès har en eksperimenterende tilgang til, hvordan et materiale kan være med til at forme det abstrakte maleri, og har til denne udstilling malet en serie billeder i de gamle teknikker fresco og al secco. Billederne er malet på underlag af kalkmørtel forarbejdet af kulekalk, der har været lagret i Lille Heddinge. De karakteristiske kalkfarver er tonet med jordfarvepigmenter, leveret og forarbejdet af den lokale virksomhed KALK A/S.

  Det er ikke bestemte motiver der definerer udstillingen, men fortolkninger af naturen og de skiftende årstider, der er temaet i de abstrakte malerier. Tema, proces og materialer skaber et nyt spændingsfelt og åbner for nye fortolkningsmuligheder.

  Conny Viès har en lang række udstillinger bag sig, og er med i Åbne Atelierdøre Stevns – Faxe.

  Se evt. mere på kunstnerens egen hjemmeside: www.connyvies.dk

 • 1. august-21. august - Klint for Børn

Kontakt

Stevns Fyrcenter
Fyrvej 2
4660 Store Heddinge
Tlf.: 56 57 57 91
Åbnings- og telefontider
Mandag kl. 11.00-15.00
Tirsdag kl. 11.00-15.00
Onsdag kl. 11.00-15.00
Torsdag kl. 11.00-15.00
Fredag kl. 11.00-15.00
Lørdag kl. 12.00-15.00
Søndag kl. 12.00-15.00

Sidst opdateret

06.06.2016