Du er her

Frivillig på fyrcentret

 • Udsigt fra Stevns Fyr.

  Udsigt fra Stevns Fyr.

 • Udsigt fra Stevns Fyr.

  Udsigt fra Stevns Fyr.

 • Udsigt fra Stevns Fyr.

  Udsigt fra Stevns Fyr.

 • Udsigt fra Stevns Fyr.

  Udsigt fra Stevns Fyr.

Mange mennesker lægger vejen forbi Stevns Fyrcenter hele året. De mødes af de frivillige, der varetager formidlingsopgaverne herude. Det er også de frivillige, du møder, hvis du kommer i weekenden.

Stevns Fyrcenter ville slet ikke kunne fungere uden de mange frivillige kræfter, der lægger deres arbejdskraft i formidling og udvikling af området. Gruppen af frivillige er organiseret under Stevns Kommune - Kultur & Fritid, og det er afdelingen, der lægger vagtplanerne for to måneder af gangen.

Der er endvidere rig mulighed for at præge udviklingen ved Stevns Fyrcenter.

De frivillige har en arbejdsgruppe, der producerer nyhedsbreve, stabler arrangementer på benene og kigger frem mod 2018, hvor Fyrcentret har 200 års jubilæum. 

 

Værd at vide om frivilligt arbejde på fyrcentret

Fold alle ud
 • Hvem er de frivillige?

  Vi er en gruppe af ildsjæle, der interesserer sig for fyrets historie, natur og kultur. Hver weekend har vi vagter, hvor vi byder velkommen, betjener kiosken og holder området under opsyn.

  Vores interesser spreder sig bredt, og derfor er vi også en broget flok, der ønsker, at mange mennesker får oplevet det unikke område ved Stevns Fyrcenter.

  De frivilliges arbejdsgruppe står for at udvikle og koordinere nyhedsbreve, sociale arrangementer og andre udviklingsopgaver.

  Gruppen koordineres af kultur- og fritidskonsulent, Morten Andersen.

 • Hvordan bliver jeg frivillig?

  Hvis du godt kunne tænke dig at blive frivillig ved Fyrcentret skal du sende en mail til fyrcenter@stevns.dk, hvor du fortæller kort om dig selv,
  og hvorfor du gerne vil være en del af det frivillige selskab ved fyret.

  Vi vil meget gerne have flere frivillige, og skulle du have et unikt projekt, du mener, kan være med til at gøre området endnu mere interessant,
  skal du ikke tøve med at kontakte os.

 • Hvor meget skal jeg arbejde som frivillig?

  Vi forventer, at du tager minimum en vagt om måneden. Som oftest er der dog rigtig mange, der ønsker vagter,og derfor kan der være rift om de ledige vagter.

  En vagt i weekenderne varer fra kl. 11.00-16.00, og I står sammen to og to i hele tidsrummet.

  Lige nu analyserer arbejdsgruppen behovet for at udvide åbningstiderne, og derefter vil det blive meldt ud, hvordan vagtfordelingen vil være i fremtiden.

Kontakt

Stevns Fyrcenter
Fyrvej 2
4660 Store Heddinge
Tlf.: 56 57 50 54
Åbnings- og telefontider
Mandag kl. 11.00-16.00
Tirsdag kl. 11.00-16.00
Onsdag kl. 11.00-16.00
Torsdag kl. 11.00-16.00
Fredag kl. 11.00-16.00
Lørdag kl. 12.00-16.00
Søndag kl. 12.00-16.00

Sidst opdateret

30.04.2015